777 888 607

Blog

Odskočit si na Malou

Odskočit si na Malou

V minulém roce jsme pomáhali s odvozem suti a stavebního odpadu v rámci rekonstrukce budovy v samém centru historické Prahy. Zadání znělo jasně. Suť musí být naložena brzy ráno, na extrémně malém prostoru a na počkání. Vše musí být pryč, než se Malá Strana začne plnit turisty.

 

I když zrovna nejste dítětem křtěným Vltavou, dokážete si představit, jak to vypadá na Malé Straně. Úzké křivolaké uličky dlážděné žulovými kostkami, ve kterých se těžko vyhne Citygo  Babetě. Takže dostat náklaďák MAN s kontejnerem plným suti až téměř k zámeckým schodům, o kterých zpíval Karel Hašler, a ještě tam bezpečně sundat kontejner, byla docela výzva.

 

My máme ale naštěstí výzvy rádi, takže proč do toho nejít. Běžně potřebují naši řidiči na složení  kontejneru přibližně 10 x 3 metry. Požadavky na prostor se liší podle typu auta i kontejneru. V tomto případě byla ale ulička tak úzká a prostor tak omezený, že nějaké skládání kontejneru na zem nepřicházelo v úvahu. Kontejner jsme se tedy rozhodli nechat po celou dobu nakládky na autě, řidič byl po celou dobu v kabině, aby mohl uhýbat vozidlům, které potřebovaly projet uličkou.

 

Díky tomu, že nakládka probíhala brzo ráno, naštěstí ale k častým manévrům nedocházelo a celá operace proběhla na výbornou a k maximální spokojenosti klienta.  A tak naši řidiči opět dokázali, že patří mezi špičku v oboru.

 

O několik hodin později, v době, kdy se v uličce objevili první turisté s místními, mezi kterými bylo tu a tam možné zahlédnout postavy, jako ze slavných Nerudových povídek, bylo  již vše perfektně uklizené a my jsme již dávno měli odpad odvezený a roztříděný.

 

A co vy? Uvažujete o přistavení kontejneru, ale nejste si jistí, jaký typ přesně potřebujete, jestli se k vám vejde, nebo tápete, jak vyřešit zábor veřejného místa pro přistavení kontejneru? Rádi vám poradíme. Zavolejte nám, nebo nám na sebe nechejte kontakt a my se vám ozveme.






Zavolejte na telefon 777 888 607  nebo nechte kontakt