777 888 607

Blog

Tahle země není pro starý

Tahle země není pro starý

Chcete začít stavět dům, ale ono to nejde, protože tam, kde má stát váš nový vysněný, stojí starý a polorozpadlý. Pro majitele pozemku nepříjemná překážka, pro nás další výzva. Na ruce jsme natáhli pracovní rukavice, nastartovali těžkou techniku a dali se do práce.

 

Tentokrát jsme vyjeli 25km za Prahu do městečka Nehvizdy. Popis práce byl víc než jasný. Přijet, vyklidit, zbourat, naložit a odjet. Abychom však mohli vůbec přijet, museli jsme nejdříve zpevnit příjezdovou cestu. Naše auta přeci jenom něco váží a ne každá cesta je pro ně vhodná. To proběhlo bez větších komplikací a my se konečně mohli dát do práce. Dům byl z počátku 20. století a za tu dobu se v něm leccos nahromadilo. Práci jsme si rozdělili, a tak zatímco někteří z nás se pořádně zapotili při vynášení těžkých komod a jiných, už nepotřebných věcí z domu, ostatní se pustili do ruční demontáže střešní krytiny a krovů.

 

Poté, co byl celý dům vyklizen a demontován, přišla na řadu ta pravá zábava. Řidič pásového rypadla Tacheuki ukrajoval zdi starého domu stejně hladce, jako když cukrář krájí dort a práce tak šla pěkně od ruky. Díky těžké technice byl dům brzy zbouraný, ale ještě bylo potřeba poradit si s naložením a následným odvozem suti a stavebního materiálu. K tomuto účelu jsme využili nákladní vozidlo MAN TGL a kontejner o velikosti 5m3. Tady by se mohlo zdát, že pro nás práce skončila, jenže my vše rádi dotahujeme až do samotného konce a tak jsme po odklizení suti ještě srovnali zeminu, vykopali základový pás pro nový dům a zajistili dopravu recyklátu do základové desky.

 

Takže co je pro jednoho překážka, je pro nás nová pracovní příležitost a následná radost z dobře odvedené práce. Jestli také přemýšlíte, co se starým domem, který vám blokuje místo na pozemku, zavolejte nám nebo nám na sebe nechte kontakt a my se vám rádi ozveme zpět.






Zavolejte na telefon 777 888 607  nebo nechte kontakt