777 888 607

Blog

Vše o přistavení kontejneru v Praze

Vše o přistavení kontejneru v Praze

Potřebujete se zbavit suti, nebo jiného stavebního odpadu? Máte políčeno na novou kuchyň a pro tu starou už nezbývá místo? Kupí se vám na zahradě hromady větví a nepořádku, že si děti nemají kde hrát? Přistavení kontejneru vám vytrhne trn z paty. A věřte, že mnohdy vyjde levněji, než odvoz odpadu svépomoci.  

 

Jaký kontejner potřebujete

 

Pro suť, beton, omítku, cihly, zeminu, kameny a jiný těžký odpad budete potřebovat nízký kontejner 3 až 5m3. Naopak pro nábytek, dřevo, stará okna, odpad ze sklepů, garáží, bytů a půd se lépe hodí velkoobjemové kontejnery 10 až 15m3. Pokud máte směs lehkého a těžkého odpadu, jako např. starou kuchyňskou linku a sádrokarton nebo suť, dejte ji do jednoho většího kontejneru a s tříděním si nelamte hlavu. Pokud si kontejner objednáte od profesionální odpadové firmy, postarají se o roztřídění samotní pracovníci po odvezení kontejneru.

 

 

 

Co do kontejneru nepatří

 

Do kontejnerů můžete dát prakticky veškerý odpad, na který se doma už dále nemůžete dívat. Dokonce i bioodpad, tj. větve, listí, trávu a keře. Auta jsou zpravidla vybavena ochranou sítí či popruhy k bezpečnému zajištění nákladu a vy tak máte jistotu, že váš odpad dorazí v pořádku do cíle. Elektroodpad., tzn.staré televize a monitory, zářivky, staré lednice, ani IPA, lepenky, staré pneumatiky, barvy a obaly od chemikálií do kontejnerů naopak nepatří a na jejich odvozu je nutné se domluvit individuálně při objednání kontejneru.

 

Co se ještě vyplatí vědět

 

Aby mohl být kontejner pohodlně přistaven až před váš dům, je potřeba dostatek místa nejen pro kontejner, ale i pro manipulaci s nákladním vozidlem při jeho složení. Ideální je 10 m dlouhý volný pruh o šířce 3m. Konkrétní míry se samozřejmě liší podle konkrétního typu vozidla a kontejneru. Samostatně stojící kontejner pak zabírá plochu přibližně 2,5 x 4 m.

 

TIP: Pokud pozemek, na kterém bude stát kontejner, není váš, budete potřebovat povolení u místního úřadu na Odboru dopravy ve věci záboru části vozovky. Podání žádosti je jednoduché, stačí si jen pohlídat, aby byla podána správně a ve správném čase. Počítejte však, že vyřízení může v krajních případech trvat i měsíc. V případě, že žádost nemůžete řešit, je možné se domluvit s řidičem, aby počkal, než bude kontejner bleskově naložen a rovnou ho odvezl.

 

Jak a kde kontejner objednat

 

Pokud přistavení kontejneru právě řešíte, pak jsme tu pro vás na tel. čísle 777 888 607. Nebo nás kontaktujte pomocí webového formuláře na  https://www.odpady-janecek.cz/, kde zanecháte vaše tel. číslo, my se vám ozveme a se vším vám poradíme.

 

Rychlost přistavení kontejneru u nás závisí na lokalitě, ve většině případů stačí kontejner objednat pár hodin, maximálně  jeden den dopředu. Jezdíme od pondělí do soboty i ve státní svátky, vše je o domluvě.

 






Zavolejte na telefon 777 888 607  nebo nechte kontakt